AllwaysFit
5.0
Gebaseerd op 49 recensies
powered by Google
js_loader

Digitale health check

Body Mass Index

  • Berekenen of je een gezond gewicht hebt
  • Geslacht, leeftijd, lengte en gewicht
  • BMI-meter
  • Gewicht in verhouding tot lichaamsgewicht

Wat is BMI?

BMI staat voor Body Mass Index. Met de BMI bereken je of je een gezond gewicht hebt. Je berekent je BMI door je geslacht, leeftijd, lengte en gewicht in te vullen. Je kunt je BMI berekenen met de BMI-meter. Je kunt de BMI berekenen voor vrouwen, mannen en kinderen vanaf 2 jaar. De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht.

BMI berekenen?

BMI Advies voor volwassenen
Lager dan 18,5 Ondergewicht, probeer aan te komen
18,5-25 Gezond gewicht, probeer op gewicht te blijven
25-30 Overgewicht, probeer af te vallen
Hoger dan 30 Ernstig overgewicht (obesitas), probeer onder begeleiding af te vallen
intake personal training
Allways Fit doelgericht

DOELGERICHT

Doordat wij van te voren een doel bepalen, weten we waar we naar toe werken.

Allways Fit persoonlijk

PERSOONLIJK

Persoonlijke aandacht, door persoonlijke begeleiding halen wij het maximale uit jezelf.

Allways Fit enthousiast

ENTHOUSIAST

Enthousiaste trainers en begeleiders maken sporten echt leuk, niet langer met tegenzin trainen.

Allways Fit gediplomeerd

GEDIPLOMEERD

Al onze trainers en begeleiders zijn op hoog niveau gediplomeerd en weten wat ze doen.

Health check

Bepaal je middelomtrek

Naast het gewicht is het voor je gezondheid belangrijk waar het lichaamsvet zit. Vet in en rond de buik is nadelig voor je gezondheid. Buikvet is namelijk een belangrijke risicofactor voor het krijgen van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Hoe meet je je middelomtrek?

  • Ga rechtop staan. Meet de middelomtrek op je blote huid tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van het bekken.
  • Houd het meetlint niet te strak, adem uit en lees jouw middelomtrek af.

Gratis adviesgesprek

AllwaysFit begeleid je met fysieke en mentale processen en bied je de juiste hulpmiddelen om jouw doel effectief te realiseren. Klinkt goed? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan bij een van onze begeleiders.

De combinatie middelomtrek en BMI

Meestal geven de BMI en de middelomtrek dezelfde uitkomst. Het kan zijn dat dit niet zo is. Heb je een gezond gewicht (BMI van 18,5 tot 25), maar een te hoge middelomtrek? Houd dan het resultaat van de middelomtrek aan. Hier wordt namelijk rekening gehouden met het extra gezondheidsrisico van veel buikvet. Vet rond je buik is nadeliger voor je gezondheid dan vet op je heupen en billen. 

Heb je overgewicht (BMI van 25 tot 30), maar een gezonde middelomtrek? Maak dan voor de zekerheid een afspraak bij de huisarts om je risico op ziekte te controleren. Het kan namelijk zijn dat je bijvoorbeeld toch een te hoge bloeddruk hebt, ondanks dat je een gezonde middelomtrek hebt. 

Ben je een fanatieke krachtsporter? Dan kan het zijn dat je BMI in de categorie overgewicht valt, terwijl je geen hoge vetmassa hebt. In dat geval is de middelomtrek een goede aanvullende maat om het gezondheidsrisico in kaart te brengen. Is je middelomtrek gezond, dan hoef je niet af te vallen. Ook kun je bij een voedingscoach bij AllwaysFit je vet- en spiermassa laten bepalen, om vast te stellen of je lichaamssamenstelling gezond is.

Allways Fit

“When you have fun, it changes all the pressure into pleasure”

Neem contact op