skip to Main Content

Waarom NASM Personal Trainer

Waarom NASM Personal Trainer?

NASM Personal Trainer is de eerste en enige Personal Training opleiding in Nederland en België die voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen EQF. Wanneer men met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, kan men zich ook als Personal Trainer (EQF lever 4) registreren bij EREPS (European Register of Exercise Professionals). De registratie staat garant voor kwaliteit en professionaliteit. EREPS wordt erkend door EHFA (European Health and Fitness Association).

De kennis die u verwerft, biedt een systematisch en op maat gesneden aanpak voor ieder individu. De nieuwste wetenschappelijke inzichten en programma’s worden zowel in labo-setting als in de praktijk getest door de “National Academy of Sports Medecine” (USA) alvorens via opleidingen te verspreiden.

personal trainer worden opleiding

Inhoud cursus

In deze opleiding leer je werken vanuit een geïntegreerd trainingsconcept, waarbij alle trainingsvormen op een geïntegreerde manier onderdeel uitmaken van een progressief systeem. Deze trainingsvormen zijn:

 • Flexibiliteitstraining
 • Cardiorespiratoire training
 • Core training
 • Balanstraining
 • Reactie training
 • Snelheid en beweeglijkheid (Speed, Agility en Quickness)
 • Krachttraining

Dit systeem is ontwikkeld door NASM (National Academy of Sports Medicine) en wordt aangeduid met Optimale Prestatie Training (OPT). Het is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen en principes uit de bewegingsleer. Elke fase binnen het (OPT) model is zo opgebouwd dat het iedere klant voorziet van een systematische opbouw waarmee progressie geboekt kan worden ten aanzien van elk persoonlijk doel. Tevens houdt het model rekening met de specifieke persoonlijke behoefte.

Je leert de wetenschappelijke achtergrond en de leermiddelen op de juiste manier te gebruiken en je doet de benodigde praktische ervaring op bij:

 • Het doen van (functionele) testen en metingen
 • Het samenstellen van geïndividualiseerde programma’s

Ook doe je kennis op over voeding, gedragsverandering, en hoe je een klantenkring opbouwt en je meer inkomsten genereert.

Personal Trainer worden?

Duur opleiding

De totale studieduur bedraagt ongeveer 6 maanden, met een geschatte studiebelasting van 172 uur en kan als volgt onderverdeeld worden.

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. De programmatie van de opleidingsdagen is als dusdanig dat elk cursist voldoende tijd heeft om de aangeboden leerstof in te studeren en in de praktijk af te toetsen.

Voorwaarden cursist

Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, dien je in het bezit te zijn van een Fitness A of ander relevant diploma waaruit blijkt dat je de basiskennis Anatomie en Trainingsleer beheerst. Indien je twijfelt over je vooropleiding, kun je altijd informeren bij EFAA Opleidingen. Ook dien je minimaal 18 jaar te zijn om aan de examens deel te kunnen nemen.

*Tijdens de lesdagen wordt er Nederlands gesproken.

Kosten
Inclusief:

 • 7 lesdagen
 • Tekstboek NASM ( 624 pagina’s / Engels)
 • Tekstboek vertaald naar Nederlands (te downloaden)
 • DVD serie (Engels) (te downloaden)
 • 50 % korting op jaarabonnement Fitness Expert

 

Exclusief:

Internationaal erkend NASM examen (de kosten hiervan bedragen € 275,-.)

*De kosten zullen verrekend worden via EFAA opleidingen

opleidingen

Examens

De opleiding wordt afgesloten met twee theorie-examens en één praktijkexamen.

Theorie-examen

 • 100 meerkeuzevragen (90 minuten)
 • Casus (90 minuten): Hierbij ontvang je gegevens en testresultaten van een fictief persoon. Met deze gegevens dien je een individueel en geperiodiseerd trainingsprogramma op te stellen dat voldoet aan de richtlijnen van het OPT-model.

Praktijkexamen NASM PT

Dit examen bestaat uit het in de praktijk geven van een personal training die voldoet aan de gestelde richtlijnen en de OPT methodiek.

Diploma

Internationaal erkend NASM diploma

Inschrijven Nederland / België

De opleidingen worden gegeven via de EFAA. Indien men interesse heeft voor de opleiding tot Personal Trainer, dient men zich aan te melden bij EFAA Opleidingen.

EFAA Opleidingen is een samenwerking aangegaan met ActiveIQ. Hierdoor heeft EFAA Opleidingen het recht om de Personal Training Opleiding van de NASM (National Academy of Sports Medicine) in de Benelux te exploiteren en te doceren.

Inschrijven kan ook via de volgende link: Inschrijven NASM Personal Training.

Back To Top
Neem contact op