skip to Main Content
Waarom Is Ontgiften Zo Belangrijk Als Je Wilt Afvallen?

Waarom is ontgiften zo belangrijk als je wilt afvallen?

Iedereen weet dat als je wilt afvallen je meer moet gaan sporten en je je voedingspatroon moet aanpassen. Maar overgewicht komt niet alleen door te veel eten en te weinig bewegen. Een nieuwe oorzaak, eentje die sluipend het lichaam binnendringt, is vervuiling van het lichaam door gifstoffen. Kom je weer snel aan nadat je afgevallen bent, ben je vaak vermoeid, houd je vocht vast of heb je wel eens last van stemmingswisselingen en/of cellulitis? Dan zouden gifstoffen in je vetcellen wel eens de oorzaak kunnen zijn. Het is dan belangrijk om te ontgiften.

EEN SLUIPENDE DIKMAKER
Volgens recent onderzoek is vervuiling van het lichaam met gifstoffen een sluipende dikmaker. Gifstoffen bevinden zich overal om ons heen. Ze kunnen zich vastzetten in je vetcellen en zorgen daarmee voor extra vetopslag. Vooral via bepaalde voedingsmiddelen worden we extra blootgesteld aan gifstoffen, zoals:
– Zware metalen en PCB’s
– Luchtvervuiling
– PAK’s (‘zwart’ vlees van de bbq)
– Dioxines (in vette vissoorten)
– Weekmakers (het drinken uit een bidon)
– Pesticiden (bestrijdingsmiddelen)

HOE RAAK JE GIFSTOFFEN KWIJT?
Ontgiften, ofwel detoxen, is het reinigen van het lichaam van afvalstoffen. Minder dierlijke voedingsmiddelen, meer plantaardige producten, groene thee, zeewier, veel (groene) groente en periodiek vasten zorgen ervoor dat vetcellen zowel vet alsook een deel van de opgeslagen gifstoffen loslaten. Vergeet hierbij niet te sporten en te zweten! 

Wil je hier in begeleid worden? Dat kan bij AllwaysFit! Mail ons en wij helpen je verder! –> studio@allwaysfit.nl

Geef een reactie

Back To Top
Neem contact op