skip to Main Content
Vitaminen Slikken, Is Dat Nodig?

Vitaminen slikken, is dat nodig?

Vaak krijgen we de vraag of het nodig is extra vitaminen te slikken. Vooral in dit seizoen en nu ook eens met corona..

De meeste denken misschien als eerste aan vitamine C, maar het gaat ook steeds vaker over vitamine D3, vitamine E, magnesium, visolie, probiotica en andere supplementen. Zo blijkt bijvoorbeeld uit recent onderzoek dat veel ernstig zieke coronapatiënten een laag vitamine D gehalte hebben.​​

Als allereerste is het belangrijk om zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Vitaminepillen kan je niet zien als vervangers voor je voeding. Het zijn slechts aanvullingen die je kunnen helpen wanneer dat nodig is.

De wetenschappelijke inzichten veranderen nog elke dag. Onderzoek op het effect van voeding op mensen is heel lastig uit te voeren, een mens heeft ontzettend veel variabelen en het is hierdoor lastig een conclusies te trekken.

Maar op basis van resultaten bij grote groepen kun je wel waarschijnlijkheden afleiden. Zo zijn er aanwijzingen dat de meeste mensen tegenwoordig niet meer voldoende van de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Een mogelijke verklaring is dat onze voeding de laatste 50 jaar verarmd door de productiemethoden. Hoe meer je uit pakjes en zakjes eet, hoe groter de kans is dat je voeding uit balans is en je vitaminen te kort komt.

Ook is onze omgeving sinds de industriële revolutie meer vervuild en we leiden allemaal een sneller, meer stressvol en langer leven dan vroeger. Dat maakt het volgens de orthomoleculaire voedingsleer noodzakelijk extra supplementen te nemen.

Wil je meer weten over welke supplementen jij extra kan gebruiken naast je gevarieerde voedingspatroon? Maak een afspraak bij onze orthomoleculaire therapeut!

Back To Top
Neem contact op