skip to Main Content

Christa deed mee aan de Sportvasten Challenge! Sportvasten is een combinatie van sporten, vasten en gezond eten. Sportvasten is geen dieet maar een 10-daagse trainingsmethode welke de stofwisseling dwingt structureel over te schakelen van suiker- naar vetverbranding. Het lichaam haalt zijn energie dan niet langer vooral uit suiker maar uit vet; er wordt meer vet verbrand en overtollige vetreserves zoals buikvet nemen af. Gemiddeld vallen daarom mannen 4 tot 6 kilo af na 10 dagen en bij vrouwen is dit 2 tot 4 kilo. De werking van Sportvasten is recent bekrachtigd in een wetenschappelijke publicatie in het toonaangevende tijdschrift ‘International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism’ van Human Kinetics Journals! Een link naar het artikel vindt je hier.

Jolande deed mee aan de Sportvasten Challenge! Sportvasten is een combinatie van sporten, vasten en gezond eten. Sportvasten is geen dieet maar een 10-daagse trainingsmethode welke de stofwisseling dwingt structureel over te schakelen van suiker- naar vetverbranding. Het lichaam haalt zijn energie dan niet langer vooral uit suiker maar uit vet; er wordt meer vet verbrand en overtollige vetreserves zoals buikvet nemen af. Gemiddeld vallen daarom mannen 4 tot 6 kilo af na 10 dagen en bij vrouwen is dit 2 tot 4 kilo. De werking van Sportvasten is recent bekrachtigd in een wetenschappelijke publicatie in het toonaangevende tijdschrift ‘International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism’ van Human Kinetics Journals! Een link naar het artikel vindt je hier.

Sportvasten
Vorig jaar na de zomer merkte ik dat de kilo’s er wel heel snel waren bijgekomen. Ik voelde me niet prettig en merkte dat mijn broeken wel erg strak zaten. Ik zag bij de sportschool een advertentie voor sportvasten en ik dacht, oké dat is interessant. Zelf doe ik al 2 jaar aan intermittent fasting en zag dus wel gelijk de voordelen ervan in. Ik had een kickstart nodig.

Ik ben op 31 januari begonnen onder begeleiding van Nancy. Na een fijne en heldere uitleg van het programma ben ik vol goede moed begonnen. Toen ik het schema zag dacht ik wel, oefffff dat wordt een uitdaging maar ik was er klaar voor. 10 dagen lang elke dag sporten terwijl je weinig eet, hoe dan?

Programma
Dag 1: Ging vrij makkelijk. Ik had een stofwisseling sessie geboekt en ik mocht nog best veel eten. Van de supplementen kreeg ik onwijs veel energie en zat ik er vanaf dag 1 al lekker in.
Dag 2: Vond ik lastiger omdat het eten wel echt veel minder was, daarbij heb ik 20 minuten hardgelopen. Ik merkte dat ik in de avond weinig energie had en dat ik het koud kreeg.
Dag 3: Alleen maar sapjes en vloeibaar voedsel, ik vond het helemaal lekker, voelde me goed en heb die dag lekker gesport zonder moeite. In de nacht wel onrustig geslapen (bij 1 nacht gebleven, gelukkig).
Dag 4,5,6: Hier had ik tegenop gekeken. 3x per dag 100 ml vruchtensap (vers) i.c.m. de supplementen en daarbij ook nog sporten. Ik moet toegeven dat deze dagen heel goed gingen en dat ik geen last had van energieverlies of honger. Ik heb zelfs aan tafel gezeten met gasten bij ons thuis die sushi hadden besteld. Zat ik daar met mijn 100 ml vruchtensap hihihihihi. Dit waren wel de dagen waarbij ik weinig tot niets afviel.
Dag 7,8,9 en 10: De opbouwdagen. Fantastisch!!! De eerste keer dat je weer mag eten is als een feestje in je mond. Wat een smaken en wat fijn om weer te kunnen kauwen. Ik zat op een gegeven moment zo vol omdat ik niet meer gewend was “zoveel” te eten. Mijn energie was goed en ik had geen moeite met sporten.

Resultaat
Na 10 dagen ben ik 5 kilo afgevallen waarvan bijna 3 kg aan vet!!!!
6 cm rond de taille en heupen verloren en ik voel me zo ontzettend fit.

Keep the switch
Maar dat betekent niet dat het hierbij blijft. Ik raad sportvasten aan omdat het een goede kickstart is. Het zou zonde zijn om het niet bij te houden dus houd ik elke maandag een reset dag waarbij ik 3x per dag vruchtensap i.c.m. de metabolic switch drink, en sport ik een uur intervaltraining (hardlopen).

Mentaal
Ik heb gemerkt dat het lichaam meer aankan dan je denkt. Ik heb geleerd om bewust met eten bezig te zijn. Wat dient mijn lichaam? Waar krijg ik energie van? Ik heb ook gemerkt dat het nemen van de supplementen een positief effect hebben op mijn gezondheid. Daarnaast is het ook een overwinning op jezelf omdat je uiteraard momenten hebt dat het lastig wordt.

Ik zou zeggen, niet twijfelen en gewoon doen. Je voelt je echt een ander mens!

Groetjes Nadia

Wij (Natascha en Jeroen) zijn Sportvasten allebei met een ander motief gestart. Natascha wilde graag een nieuwe start naar een levensstijl en afvallen van de kilo’s die er het afgelopen jaar mondjesmaat zijn bijgekomen. Daarnaast ook de ervaring van vasten een keer opdoen.
Jeroen startte vanuit solidariteit en had niet echt een doel. Verschil tussen man en vrouw werd snel duidelijk. Jeroen zat in dag 2 al in de vetverbranding, bij Natascha dag 8. Qua eten (of eigenlijk 4 dagen niet eten) was het goed te doen, ook het dagelijkse bewegen ging zonder moeite. Het vasten zelf was écht een mentale challenge.
De resultaten na de 10 dagen waren goed (2 en 3 kg eraf). Door het besef dat je niet altijd hoeft te eten als je hoofd dat wel denkt en door minder te neigen naar suikers hebben we het bewegen en bewuster eten doorgezet.
Jeroen is inmiddels 8 kilo lichter en Natascha 4. Die kilo’s zeggen echter niet zoveel. Natascha blijft zich wegen en zelfs na toename in gewicht (ooh jeee ik stop ermee om op te letten) bleek de toename spier te zijn en vet blijft afnemen. Heel geleidelijk.
Bij alle vragen konden we terecht bij onze coach Nancy. Dat was prettig.
Wij zijn blij met de ervaring en gaan nu door op onze manier met af en toe een balansdag, véél minder koolhydraten, bewustere keuzes en zeker ook verwennerij. Jeroen heeft het fietsen herontdekt en ik doe 1 a 2x in de week Bodytec en wat thuis op de crosstrainer. We voelen ons steeds sterker en voelen verbetering in onze conditie! Het enige nadeel van het Sportvasten vinden wij de prijs. Maar de resultaten zijn de investering waard.
Een lijf kan meer dan wij denken!

“Ik ben Denise 24 jaar. Eind februari heb ik contact gezocht met AllwaysFit om informatie in te winnen om af te vallen en vooral fitter te worden. Begin maart ben ik gestart met de BenFit in combinatie met Bodytec. Het gevarieerde gezonde eten, zorgt ervoor dat het gemakkelijk vol te houden is.

Na 12 weken was ik 12 kg afgevallen, dit was mijn eerste doel!! Inmiddels ben ik 20 kilo afgevallen en 12% vet kwijtgeraakt door het Benfit voedingsprogramma. Door de juiste begeleiding van AllwaysFit is dit mij allemaal gelukt.

Ik raad BenFit aan iedereen aan die wilt afvallen door gezond te eten en te sporten. Daarnaast is de begeleiding van de medewerkers van AllwaysFit voor iedereen aan te raden.”

Wij zijn trots op het resultaat van Denise! Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezondere leefstijl. De kennis en adviezen omtrent voeding en beweging willen wij graag overbrengen aan onze klanten. Met de juiste dosis intrinsieke motivatie kunnen we heel ver komen! Knap gedaan Denise!!

Motiveert dit jou en ben je op zoek naar meer begeleiding in voeding en beweging? Maak een vrijblijvende afspraak door een mail te sturen naar studio@allwaysfit.nl en lees hier meer over ons BenFit 12-weekse programma: https://www.allwaysfit.nl/voedingsadvies-coaching-benfit/

Denise

Ik ben via vrienden terecht gekomen bij AllwaysFit. In eerste instantie omdat ik last had van mijn nek en lage rug. De fysiotherapeute Nancy behandelde mij met dry needling en na 1 behandeling waren 80% van mijn klachten verdwenen. Ik was verbaasd, aangezien ik normaal vele fysio behandelingen verder ben. We spraken al snel over risicofactoren en wat de oorzaak is van mijn fysieke klachten. Overgewicht (120 kilo), stijf lichaam, geen conditie en slechte balans in werk en ontspanning… Dit heeft mij aan het denken gezet.

Nancy heeft mij laten inzien dat als ik klachtenvrij wil blijven en pijnvrij met mijn kleinkinderen wil stoeien er wat moet veranderen in mijn leefstijl. Met goed vertrouwen ben ik gestart met het 12 weken BenFit programma. Het is een gebruiksvriendelijk App en een simpel programma. Elke week kreeg ik weekmenu’s, waarbij ik zelf producten kon vervangen via een vervangende eetlijst. Het is goed toe te passen in het gezin. De kilo’s vlogen eraf, na 2 weken al 3 kilo! Ik kreeg veel steun vanuit huis, mijn kinderen en coach. Week 4 was het zwaarst, je mist het gezellige eten. Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet, want daarna was die drang naar zoet over.

Hoe omschrijf ik BenFit? Het is geen dieet maar een eetprogramma. Ik maak bewuste keuzes en zoek mijn balans, terwijl ik bijna alles eet. Het is een eetpatroon voor levenslang!

Ik raakte enorm gemotiveerd en starten met 2x in de week Bodytec. Onder begeleiding van verschillende trainers. Stuk voor stuk professioneel en trainingen op maat! Door deze trainingen voelde mijn lichaam sterker en leniger aan. Ik kon mijn eigen veters weer strikken! Zo gek dat dit voor vele mensen normaal is, maar voor mij al een lange tijd een last. Mijn doel is om in Engeland 200 km te lopen binnen 7 dagen. Dus ik loop naast de Bodytec trainingen elke dag +10.000 stappen.
Ted

Allways Fit

Ik heb eind januari mee gedaan aan de sportvasten challenge. 10 dagen actief bezig zijn met voeding en bewegen. Ik was toch weer wat te zwaar was geworden en mijn doel is om duurzaam een aantal kilo’s kwijt te raken. In deze 10 dagen ben ik 6 kilo vet kwijtgeraakt. Sportvasten is eigenlijk het resetten van Body en mind. De stofwisseling wordt weer geprikkeld om vet te verbranden. Daarnaast ga je ook weer actief nadenken over wat je (moet) gaan eten en voedsel in het algemeen. Door de voedselfabrikanten worden veel suikers toegevoegd aan allerlei producten die je kunt kopen in de supermarkt. Ik kreeg dus veel te veel suikers binnen en daarbij at ik te veel koolhydraten. Als je dan niet met mate eet dan is overgewicht snel bereikt. Door het sportvasten ben ik ook veel bewuster gaan eten. En een bijkomend voordeel: Door het sportvasten ben ik veel minder tot nagenoeg geen suiker meer gaan gebruiken. Kortom een nieuwe versie en update van Henk 5.8 is een feit.

Henk

Testimonial
Back To Top
Neem contact op