skip to Main Content

Al een aantal keer hadden wij de flyer over de Sportvasten Challenge zien liggen. Niets voor ons dachten wij, zo sportief zijn wij toch helemaal niet…

Toch wekte de flyer onze nieuwsgierigheid. Waarom; Allebei wilden we na een zeer drukke en hectische periode graag wat kilootjes kwijt waarbij het verlies van wat buikvet wel erg hoog op het verlanglijstje stond, daarnaast wilden we ons fitter en energieker voelen én wilden we weer gemotiveerd raken om vaker te gaan sporten. Een soort kickstart naar een (nog) gezondere levensstijl, een duwtje in de juiste richting.

Wat begon met wat vragen tijdens onze wekelijkse BodyTec training werd al heel snel een concreet plan. 26 augustus hadden wij de intake met Nancy en 31 augustus gingen wij goed voorbereid en met de juiste boodschappen in huis aan de slag! Super gemotiveerd om deze challenge samen aan te gaan.

De afbouw was icm met de suppleties goed te doen op wat hoofdpijn na. En wij vooraf maar denken dat we niet zoveel suikers in ons lichaam hadden. De 3 vastendagen gingen wonder boven wonder snel. Op dag 3 werden we wel wat misselijk van de nare smaak in de mond die ontstaat door de vetverbranding. Ik vrees dat de omgeving er meer last van had dan wij zelf;-) Beiden zaten we al vrij snel goed in Ketose en de weegschaal stemde ons zeer positief.

We keken uit naar de opbouw. Extra genieten van de verse gezonde producten die we weer langzaam mochten uitbouwen tot een gezond voedingspatroon. Nooit geweten dat we gekookte broccoli toch nog eens zouden waarderen…

Het dagelijkse half uurtje sporten was goed vol te houden. Al zaten we beiden op vastendag 3 al bij geringe inspanning in onze hartslagzone.

Wij hebben voor wat betreft het sporten een combinatie gemaakt van buiten hardlopen, buiten fietsen en het gebruik van de crosstrainer in de studio.

Wij zijn super blij met het resultaat. Bij elkaar opgeteld zijn wij in de 10 daagse challenge een kleine 7kg vet en 8cm buikomvang kwijtgeraakt. Dat resultaat willen wij uiteraard vasthouden, sterker nog; wij gaan door!

Inmiddels zijn wij ruim 2 weken na het afronden van het sportvasten en zetten wij samen door om ook die laatste kilootjes kwijt te raken. We hebben er enorm veel plezier in gekregen om veel te bewegen; Hopelijk is de hond het daar ook mee eens, want die is geregeld de klos voor eens extra wandeling. Die ringen van de Apple Watch moeten (het liefst iedere dag) vol! Inmiddels staat er een crosstrainer in de garage die naast de BodyTec trainingen, het hardlopen en de wandelingen met de hond zeer regelmatig gebruikt wordt.

Op advies van Nancy passen wij intermitterend fasting toe op ons gezonde voedingspatroon en gaan door met de supplementen die Nancy ons heeft aangeraden. Na een weekje stil te hebben gestaan in gewicht doordat ons lichaam weer moest wennen aan onze voeding vallen wij inmiddels weer af en voelen wij ons super fit.

Nancy, dank voor de begeleiding!

Arno & Danielle

Sportvasten
Back To Top
Neem contact op