skip to Main Content
Lage Rugpijn En Fysiotherapie

Lage rugpijn en fysiotherapie

Lage rugpijn is een complex fenomeen met vandaag de dag een grote socio-economische impact (hoge ziektelast). Er is echter een omslag gaande, huisartsen in Nederland adviseren in hun recente richtlijnen ter omgang van zowel kortdurende als aanhoudende lage rugpijn niet langer meer medicatie en pijnstillers als eerste keus, maar actief blijven en oefenen zijn nu de primaire adviezen.

90-95% van alle rugpijnen is a-specifiek van aard. Dat wil zeggen rugpijn waarbij geen specifieke lichamelijke oorzaak concreet aanwijsbaar is. Dit kan gepaard gaan met stijfheid, spierspanning en uitstraling in benen.

De fysiotherapeut is de expert in het aanleren van de juiste beweegpatronen en het geven van oefeningen. Maar wist je dat er meer bij komt kijken dan alleen “bewegen”? De volgende factoren kunnen zeker niet ontbreken en zijn beïnvloedbaar op je herstel:
** psychologische factoren (emoties, mentaal)
** sociale factoren (werk, thuis, omgeving, cultuur)
** leefstijl (slaap, ontspanning, voeding, overgewicht)
** leeftijd

De aanpak van lage rugpijn behoeft daarom maatwerk, waarbij de aanpak en benadering gericht is op wat de patiënt zelf nodig heeft.

Wil jij een op maat gemaakte aanpak voor je lage rugpijn samen met de fysiotherapeut en lifestyle coach? Stap eens binnen of maak een afspraak

Back To Top
Neem contact op