skip to Main Content
Is Een Fitte Bevolking Beter Gewapend Tegen COVID-19?

Is een fitte bevolking beter gewapend tegen COVID-19?

7 tot 9 op de 10 patiënten kampt met zwaarlijvigheid op de IC afdeling. Een verhoogde BMI (boven 40) is de op één na hoogste voorspeller voor ziekenhuis opname, na de leeftijd van de patiënt. Besmetting is niet te voorkomen, iedereen kan het krijgen maar de gevolgen zijn groter bij mensen met overgewicht en obesitas. We zien een relatie met een verzwakt immuunsysteem en verstoring in de hormoonbalans bij deze mensen. Een goed werkend immuunsysteem kan de gevolgen van de infectie beperken.

“ Meer aandacht voor primaire preventie zal veel meer mensen redden en IC-opnames beperken. Zo concludeert Professor Geert Meyfroidt; Staflid intensieve zorg UZ Leuven”.

Bij Covid-19 dachten we aan een beeld van longontsteking, maar je ziet ook een beeld van klontering en verhoogde neiging tot bloedstolling. Deze klontering en bloedstolling hebben een relatie met een verhoogde Leptine gehalte wat veelal voorkomt bij obese mensen. Vetcellen produceren het hormoon Leptine. Dit hormoon geeft het lichaam een signaal van verzadiging. Te veel vetcellen, betekend te veel Leptine en het signaal van verzadiging neemt af. Het lichaam wordt resistent. Met alle gevolgen van dien…

Bewegen is geen medicijn tegen corona, maar als je corona beschouwt als een aanval, dan kun je maar beter voorbereid zijn. Is je lichaam weerbaar voor deze aanval, dan kom je er beter uit. Ook in je herstel achteraf.

BEGIN VANDAAG NOG!
1. Schrijf je in voor de outdoor trainingen + online groepslessen.
2. Immuunsysteem verbeteren? Meldt je aan voor een voedingsadvies bij AllwaysFit!

Team AllwaysFit

Geef een reactie

Back To Top
Neem contact op