skip to Main Content
Help Ik Val Maar Niet Af

Help ik val maar niet af

Om af te vallen is minder eten en extra bewegen vaak niet voldoende. Hier is meer voor nodig: namelijk weten welke voeding bij jou past en wat stress met je doet. Wij zien vaak dat veel mensen moeite hebben met afvallen. Ze gaan meer bewegen en denken gezonder te gaan eten. Ieder pondje gaat door het mondje is vaak te kort door de bocht.

Echter minder calorieën eten is helemaal niet zo succesvol. Diëten met heel weinig calorieën zijn moeilijk vol te houden, omdat je de hele dag honger hebt. Bovendien gaat je lichaam in de spaarstand: de stofwisseling wordt juist nog trager en dat maakt gewicht verliezen nog lastiger.

Waar komen die extra pondjes dan vandaan?
“Elk lichaam gaat anders om met wat er aan calorieën binnenkomt. Je lichaam en de hormonale toestand waarin het verkeert, bepalen wat er met die calorieën gebeurt. Of je aankomt hangt niet alleen af van hoeveel je eet, maar bijvoorbeeld ook van hoeveel stress je hebt. Als je constant gespannen bent, denkt je lijf dat er gevaar dreigt. Je lichaam maakt zich klaar om het gevaar te bestrijden: te vechten of te vluchten. Je bloeddruk gaat omhoog, je maakt de stresshormonen cortisol en adrenaline aan, je lever produceert suiker zodat je snel kan beschikken over energie. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel. Dit maakt dat je een onbedwingbare drang hebt naar suikerrijke voeding. Afvallen is dan gedoemd te mislukken.

Dit geldt vaak ook voor mensen die slecht slapen. Slaaptekort zorgt ervoor dat de hormonale processen in de war raken. Dat heeft weer effect op je honger- en verzadigingsgevoel. Je kunt dan lijnen en bewegen wat je wilt, maar tóch aankomen.”

Bij AllwaysFit helpen wij jou hierbij met de juist manier van bewegen en gezonde voedingsprogramma’s zoals BENFIT 12 weken inclusief leefstijl coaching, Vegan switch / gezondheidskuur 10 dagen en Sportvasten 10 dagen.

Kijk voor meer informatie bij voedingsadvies

Team AllwaysFit

Geef een reactie

Back To Top
Neem contact op