skip to Main Content
COVID-19 Revalidatie

COVID-19 Revalidatie

Patienten die herstellen van het Corona virus hebben vaak te maken met longklachten. De longblaasjes zijn beschadigd en er vormt zich littekenweefsel, waardoor ademhalen moeilijk wordt. Patiënten hebben een lang ziektebed gehad, met als gevolg afname in spierkracht en algehele conditie. De fysiotherapeut kan deze rol goed innemen.

Een verblijf op de intensive care heeft ook een flinke geestelijke impact. Dat is een hele traumatisch ervaring. Belangrijk om dit aspect niet te vergeten en als onderdeel te zien van het revalidatietraject. Dit onder begeleiding van een psycholoog.

Het lichaam is verzwakt en sterkt aan door o.a. gezonde gevarieerde voeding. De antioxidantfunctie van vitamine C is onder meer van belang voor het behoud van gezonde cellen, het aanmaak van collageen en bevorderd het weefselherstel. Magnesium helpt de afbraak van spierweefsel te herstellen. De voedingsspecialist stelt een speciaal op maat gemaakt voedingsplan op.

Het gaat om een multidisciplinaire aanpak en het zou maanden kunnen duren voordat de patiënt weer de “oude” is. Maar met de juiste begeleiding en kunde vergroot je de kwaliteit van leven. Geestelijk als lichamelijk.

AllwaysFit Fysiotherapie is op de hoogte van de meest recente richtlijnen om deze doelgroep te begeleiden op het gebied van conditie, kracht, ademhaling en voeding. Samen met onze voedingsspecialist kunnen wij een grote rol spelen in het herstelproces. De lijntjes met de huisarts en psycholoog zijn kort, wat het zorgtraject optimaal maakt.

Meer informatie? Stuur een mail naar fysiotherapie@allwaysfit.nl of bel naar 085 077 07 07.

Geef een reactie

Back To Top
Neem contact op