skip to Main Content
Core Training

Core Training

Core, deze term hoor je vaak in de sportschool. Maar wat is je core nou precies? Waar dient het voor? En waarom is het belangrijk dat je core sterk is?

Je core is een verzamelnaam voor de spieren in de mid-sectie van het lichaam, namelijk de buik-, rug-, bil- en bekkenspieren. Niet alleen de grote spieren maar juist ook de kleine spiertjes rond bijvoorbeeld de ruggenwervels behoren tot de core.

De bewegingsleer gaat uit van het principe dat alle spieren, banden, pezen en gewrichten in het lichaam elkaar beinvloeden. Krachten die met de armen en benen gemaakt worden zowel in het dagelijks leven als in de sport hebben 1 ding gemeen: ze worden allemaal overgebracht via de core.

De core zorgt voor stabiliteit in je lichaam. Deze spieren zorgen er voor dat je tijdens het bewegen niet als een lappenpop heen en weer slingert. Je kunt je wellicht voorstellen dat hoe sterker je core is, des de groter de stabiliteit wordt. De beweging en belasting in de gewrichten, zoals de ruggenwervels en bekken neemt daardoor af. 

Core training is vaak dé oplossing voor bijvoorbeeld lage rugpijn.

Het vest van de MiHa Bodytec stimuleert in 20 minuten alle spieren van je core. Zowel de dieper liggende spieren als de grote oppervlakkige spieren. Tijdens deze workout train je ruim 90% van alle spiervezels in je core zonder je ruggenwervels exra te belasten. Bij reguliere krachttraining in de sportschool train je ongeveer 40% van je spiervezels en worden de ruggenwervels vaak heftig belast. 

Kom in actie en versterk jouw CORE met Miha Bodytec!

Vraag nu jouw gratis proefles aan bij AllwaysFit

https://www.allwaysfit.nl/bodytec/

bodytec core muscles

Geef een reactie

Back To Top
Neem contact op