skip to Main Content
Altijd Honger? Vliegen De Kilo’s Eraan?

Altijd honger? Vliegen de kilo’s eraan?

Heeft de “quarantaine tijd” jouw ook uit balans gebracht? Trek in zoet en kan je maar blijven eten? Lees dan verder..

Leptine… what?? Leptine is een hormoon wat aangemaakt wordt door vetcellen en ons een verzadigingsprikkel geeft. Hoe meer vet je hebt, hoe meer leptine in je lichaam aanwezig is. Dat is logisch: hoe meer vetreserves je hebt, hoe minder je lichaam hoeft te eten om te overleven.

Maar hoe kan het dan dat sommige mensen met overgewicht toch altijd honger hebben? Die hebben toch voldoende vetreserves? Dat is waar leptine resistentie om de hoek komt kijken. Het resistent zijn voor leptine is één van de grootste oorzaken dat je maar niet afvalt. Het zorgt ervoor dat je continu honger en trek hebt wat kan leiden tot overeten en overgewicht.

Het lichaam heeft zoveel leptine, dat het “doof” wordt voor het signaal. De hersenen worden niet meer gevoelig voor dit signaal en denken dat je lichaam uitgehongerd is. Hierdoor heb je constant honger en heb je veel moeite met afvallen.

Met als gevolg:
* je hebt veel zin in zoet en vet eten
* geen zin om te bewegen
* overtollige suikers zet je om in vet; nog meer vetreserves
* stofwisseling daalt: je verbrandt geen vet.
* kilo’s vliegen eraan
* weinig energie

Kortom: met leptineresistentie eet je meer en verbrand je minder. Hierdoor vliegen de kilo’s eraan en lukt het bijna niet meer om deze eraf te krijgen.

Het is niet te laat!!

–> START met SPORTVASTEN en switch van suiker naar vetverbranding!

—> START met de VEGAN SWITCH: reinig je lichaam en reset je hormoonhuishouding.

Geef een reactie

Back To Top
Neem contact op