skip to Main Content
5 Basisregels Om Het Zitprobleem Op Te Lossen!

5 basisregels om het zitprobleem op te lossen!

** Al dat zitten maakt ons lichaam ongezond **

Hoelang zit jij deze week al op je stoel of op de bank? Langer dan 1 of 2 uur? Misschien al de hele dag? Kom in beweging, want als je langer dan 2 uur achter elkaar zit verandert je stofwisseling. Jullie hebben vast wel gehoord dat “zitten het nieuwe roken is” en invloed heeft op ons immuunsysteem!

Door goed te bewegen verlaag je niet alleen de kans op diabetes. Het heeft nog een groot aantal andere voordelen.
> Het versterkt je immuunsysteem, NU juist zo belangrijk!
> De kans op bijvoorbeeld darmkanker is 30 tot 40% lager als je regelmatig beweegt
> Goed voor je hart- en bloedvaten
> Goed voor je gewrichten en houding
> Zorgt voor stressreductie en een betere focus
> Verlaagt de kans op botontkalking

Alleen een wandeling naar een supermarkt is niet genoeg. Veel mensen leggen de lat voor zichzelf te laag. Vaak omdat ze geen tijd hebben om te sporten. Geldt dit ook voor jou? Denk er nog eens goed over na, want als je nu geen tijd maakt om te bewegen is de kans aanwezig dat je eerder ziek wordt of pijntjes krijgt, is dat het je waard?

Het is makkelijker dan je denkt met deze 5 TIPS!
Lees nog even door…

5 basisregels om het zitprobleem op te lossen
Hoe vaak zou je per week moeten bewegen en sporten? Dit is natuurlijk voor iedereen anders, afhankelijk van je lichamelijke situatie (lengte, gewicht, leeftijd, belastbaarheid). Lees hieronder de 5 basisregels om het zitprobleem voor jou op te lossen.

1. Beweeg elke dag aaneengesloten 30 minuten matig tot intensief.
Dit is de basis, elke dag 30 minuten bewegen. Dat kan fietsen, wandelen, tuinieren, huishouden etc. zijn. Eigenlijk alles waardoor je hartslag hoger is dan rust.

Door bewegen verlaag je je stress en versterk je je hart en immuunsysteem. In deze tijd van onrust, onzekerheid en angst extra belangrijk! Voor sommige vormen van kanker (dikke darm- en borstkanker) is het preventief effect van voldoende bewegen bewezen. Begin vandaag nog en neem wat vaker de fiets i.p.v. de auto! Zoek naar mogelijkheden in jouw situatie.

2. Werk je thuis? Gebruik je “normale reistijd” om in beweging te komen.
Zet jij je wekker nu een uurtje later omdat je niet meer hoeft te reizen naar je werk? De eerste weken klinkt dat best lekker. Maar we zien dat het beweeggedrag van mensen hierdoor drastisch achteruitgaat, sommige mensen komen amper aan 2000 stappen per dag!

Zet dus op tijd je wekker en vervang je “normale reistijd” voor een wandeling of fietstocht buiten. Regent het buiten? Je kan thuis altijd weer opfrissen!

3. Kom elk uur van je stoel!
Heb je een kantoorbaan? Zorg dat je elk uur even in beweging komt. Sta even op en spring 1 minuut zachtjes op en neer of dribbel op de plaats. Hiermee activeer je je lymfestelsel om afvalstoffen af te voeren.
Heb je de mogelijkheid om staand te vergaderen of te werken? Pak die kans! Maak er een gewoonte van om te wandelen tijdens de lunch of al wandelend een bespreking te voeren.

4. Doe twee keer per week krachttraining + conditietraining
Krachttraining is voor elke volwassen leeftijd goed en naarmate je ouder wordt zelfs onmisbaar. Wist je dat je spierafbraak krijgt naarmate je ouder wordt? Krachttraining verlaagt de kans op osteoporose (botontkalking) en is goed voor je spieren, gewrichten en je vetverbranding.

Bij AllwaysFit zien we zelfs mensen boven de 70 bij ons trainen! En zo hoort het ook! Wist je dat je al na twee weken niet sporten je spieren verliest? Vooral nu met Corona en het vele binnen zitten, is dit slecht voor onze gezondheid! Meld je aan bij AllwaysFit en kom samen met een coach in beweging!

2x per week 20 minuten Bodytec krachttaining en/of stofwisseling vergroot al je spierkracht en conditie! Denk niet dat dit alleen voor jongeren is, dit is goed voor iedereen!
De trainer zorgt voor voldoende variatie in oefeningen, waardoor je lichaam blijft worden uitgedaagd!

5. Plan je trainingen en zeg nooit af!!
Wat we veel zien is dat mensen plotseling fanatiek gaan bewegen, bv. om af te vallen voor hun vakantie of na de decembermaand. Hardlopen, naar de sportschool, thuis oefeningen doen en naar een paar weken stopt dit weer. Als we ernaar vragen horen we vaak excuses als: “ik had het te druk”, “ik moest werken”, “ik voelde me niet zo lekker”. Herken je dat?

Bij AllwaysFit zijn de trainers jouw stok achter de deur! Je maakt namelijk een afspraak en dat zeg je niet zomaar af! Je investeert in een personal coach en dat kost je maandelijks meer geld dan een goedkoop lidmaatschap bij BasicFit. Jij bent gemotiveerd en de trainer helpt je op weg om je doelen te verwerkelijken!

Want beginnen met sporten is een belangrijke stap, maar DOORZETTEN en VOLHOUDEN is nog belangrijker! Stel je mindset hierop in!

JE LICHAAM ZOU JE DANKBAAR ZIJN!

Back To Top
Neem contact op