skip to Main Content
**4 GOEDE REDENEN OM HAVERMOUT TE ETEN**

**4 GOEDE REDENEN OM HAVERMOUT TE ETEN**

Havermout is lekker, gezond, makkelijk en goedkoop. Maar wat is havermout eigenlijk? Havermout is een volkoren graanproduct.  Het is gemaakt van geknipte en geplette haverkorrels. Er bestaan ook havervlokken, maar dat zijn de ongeknipte geplette haverkorrels. Het is ook mogelijk om geroosterde havermout of havervlokken te kopen, maar dat is vanwege de smaak. Dit kan je ook prima zelf thuis roosteren. Havermout wordt gemaakt van hele haverkorrels en valt dus onder de volkoren granen. En volkoren producten zorgt voor een lagere risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast is havermout gezond, afhankelijk van de samenstelling en bereiding van het gerecht.

Hebben wij jou al ‘lekker’ gemaakt? Lees dan hieronder onze 4 redenen en start vandaag nog met een ontbijt als pap of maak een tussendoortje, zoals gezonde havermoutkoekjes (zo min mogelijk suiker) Genoeg opties!

 1. Havermout verlaagt het cholesterolgehalte
  In havermout komen bijzondere vezels voor: beta-glucanen. Het zijn oplosbare vezels, welke ervoor zorgt dat er in de darmen veel vocht wordt opgenomen. Daarnaast wordt het cholesterol, galzouten en vetzuren samen ‘gebonden’, welke ervoor zorgt dat het cholesterolgehalte van het bloed daalt.
 1. Havermout zit je langer vol
  Heb je een drukke dag voor de boeg? Maak dan snel een havermoutpapje en je kan er de hele ochtend tegenaan. Havermout bevat zoveel oplosbare vezels, dat het lekker opzwelt en houdt het de maag de hele tijd ‘vol’. Het is een geschikt ontbijt om de ochtend door te komen. De koolhydraten in havermout wordt namelijk langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte en de energie wordt langzaam afgegeven aan het bloed. Dit betekent dat je ook niet gaat snaaien. Perfect wanneer je gewicht wil verliezen.
 1. Havermout biedt variatie
  Elke dag een bord pap is ook saai, maar gelukkig kan je met havermout volop variëren. Denk aan havermout cupcakes of havermout door je smoothie. Het kan allemaal. Havermout is qua smaak naturel, en dus wordt het tijd om creatief te zijn met smaakmakers. Denk aan blauwe bessen, frambozen, banaan, dadels (in plaats van suiker), noten, gedroogde pruimen of vijgen.
 1. Havermout bevat antioxidanten
  Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schade van buitenaf, of tegen schadelijke producten die bij de stofwisseling ontstaan. In bijna alle ‘natuurlijke’ producten komen antioxidanten voor, zoals groenten, fruit en noten. En dus ook in havermout.
Back To Top
Neem contact op