skip to Main Content
Teveel Buikvet Is Ongezond

Teveel buikvet is ongezond

** Teveel buikvet is ongezond **

Een buikje hoeft je niet in de weg te zitten. Maar te veel buikvet is niet goed voor je en brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Te veel buikvet vergroot de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Ook zijn er aanwijzingen dat het ademhalingsproblemen zoals slaapapneu kan opleveren.

Groente kun je nooit te veel eten!
Je moet dus toch echt zelf aan de bak, als je wat buikvet wilt kwijtraken. Begin met het vaststellen wat je wilt bereiken? En lukt het even niet? Laat het dan los en begin opnieuw.
Schakel je omgeving in en maak je doelen realistisch, zo werk je stap voor stap naar een gezonder lichaam.

Als je eenmaal de juiste mindset hebt, neem je als eerste je voedingspatroon onder de loep. Let vooral op suikers en wees je er bewust van dat suiker ook in producten zit waarvan je het in eerste instantie niet zou verwachten. Lees de etiketten. En eet zoveel mogelijk verse biologische voeding, vooral groente kun je nooit te veel eten. En voor wie wil afvallen, is sporten belangrijk. Alleen een blokje om met de hond is niet genoeg. Doe ook aan cardio en krachttraining. Hoe meer spieren, hoe meer vetverbranding.

Alles wat we weten over een gezonde leefstijl heeft zin. Meer fruit en groente, minder alcohol, meer lichaamsbeweging. Minder stress, want dat stimuleert de opslag van vet in de buikholte en zorgt ervoor dat de snack trek toeneemt.

Lukt dit je niet alleen? Onze voedingscoaches bieden een 12 weken BenFit programma aan. Elke week via een app voedingsschema’s en boodschappenlijstje + om de 2 weken een coachmoment! Onder ogen zien van je patronen en gedragingen helpen je verder voor lange termijn.

AllwaysFit – Nancy

Back To Top
Neem contact op